Trainingen

Specifieke beweegzorg

Wij bieden verschillende leuke vormen van training aan, allemaal gericht op jouw persoonlijke doelstellingen. Er is altijd een fysiotherapeut aanwezig die samen met jou een plan maakt en bij de trainingen aanwezig is. De groepstrainingen zijn gebaseerd op small group training, bij ons ben je dus kleinschalig aan het werk. Bij Fysiotherapiepraktijk Wierden hebben we verschillende trainingsgroepen.

De oncologische trainingsgroep

Dit beweegprogramma is ontwikkeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker en die minder belastbaar zijn dan voorheen, klachten hebben van vermoeidheid en/of diverse lichamelijke klachten hebben.

Tijdens het programma begeleidt een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut met deskundigheid op het gebied van kanker jou op een verantwoorde manier naar een actieve leefstijl. Het programma is er op gericht om jou te helpen sterker en fitter te worden, maar vooral om jouw persoonlijke doelen te behalen of te benaderen.

De hart- longrevalidatie groep

Heb je het wel eens benauwd bij inspanning? Of heb je last van hoestbuien? Mogelijk denk je dan dat het beter is om iedere lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee de benauwdheid te verminderen. Het omgekeerde is waar. Wist je dat wanneer je chronische bronchitis of longemfyseem hebt, kortweg COPD, het extra belangrijk is dat je beweegt? Als je minder beweegt, zullen je klachten sneller toenemen en neemt de kracht en de mogelijkheid om zelf actief te zijn steeds verder af.

Of heb je hartklachten en voel je je vermoeid of onzeker? Heb je in het verleden een hartinfarct, bypassoperatie, dotteringreep of een hartklep- operatie gehad? Heb je na je revalidatie nog steeds wat moeite met inspanning of het volhouden van een actieve leefstijl? Als je minder beweegt, zullen er juist eerder klachten ontstaan en neemt de kracht en de mogelijkheid om zelf actief te zijn steeds verder af.

Het beweegprogramma is ontwikkeld voor mensen met hart- longklachten welke een keer zijn vastgesteld door de specialist. Tijdens het programma begeleidt een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut met deskundigheid op het gebied van hart-longproblematiek jou op een verantwoorde manier naar een actieve leefstijl. Het programma is er op gericht om jou te helpen sterker en fitter te worden, maar vooral om jouw persoonlijke doelen te behalen of te benaderen.

Indien nodig kan er getraind worden met een hartslagmeter of saturatie-meter.

Overige trainingen

Wil je begeleid trainen, dan is dit bij ons ook mogelijk. Heb je lichamelijke klachten, waarbij sporten de klachten en beperkingen kan verminderen, dan kun je je aanmelden voor de groepstraining.

Een van onze fysiotherapeuten start met een intake. Deze wordt in de meeste gevallen vergoed door je verzekeraar. Samen met de fysiotherapeut, worden de klachten in kaart gebracht en een trainingsschema opgesteld aan de hand van jouw persoonlijke doelen.

De fysiotherapeut informeert je over het vervolg van de kosten. Je kan een abonnement afsluiten of de behandelingen worden bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

Praktijkinformatie/ tarieven

Abonnement trainingen

1x pw training 30 euro per maand
2x pw training 45 euro per maand