Medewerkers

Bertine BorghuisAlgemeen fysiotherapeute, oedeemfysiotherapeute en oncologisch fysiotherapeute

Ik ben in 1987 afgestudeerd en ben nog steeds laaiend enthousiast over ons mooie vak. Ik heb eerst in Duitsland gewerkt en ben nu alweer jaren werkzaam in Wierden. Inmiddels de opleiding voor oedeemfysiotherapeute gedaan. Hierdoor krijg ik veel te maken met oncologische patienten. Een uitleg over oedeem en de therapie vindt u elders op de site. Ik kan er heel blij van worden dat ik mensen in een moeilijke tijd kan helpen met mijn therapie. Wat veel mensen niet weten is dat je de technieken die je bij oedeemtherapie gebruikt ook kunt inzetten bij acuut trauma met zwelling en hematoom.

Verder ben ik aangesloten bij het Rugnetwerk Twente en heb ik veel cursussen gevolgd op het gebied van hoofd- en nekpijn.. Het Rugnetwerk is een samenwerkingsverband tussen orthopeden van het ZGT en MST met fysiotherapeuten in de regio.

De toegepaste therapie kan ik indien nodig ondersteunen met medical taping.

Joke Hollander-SmeenkAlgemeen fysiotherapeute, acupuncturiste en omega 3 specialist

Vanaf 1979 ben ik werkzaam in de fysiotherapie en vanaf 1986 als acupuncturist in diverse particuliere praktijken, waarvan de laatste 34 jaar een eigen praktijk voor fysiotherapie en acupunctuur in Wierden, met diverse reguliere en alternatieve behandel wijzen.

Vanaf januari 2022 gestart bij fysiotherapiepraktijk Wierden.

Naast fysiotherapie en acupunctuur werk ik met de behandelvormen dry needling, ademen-en ontspanningstherapie, mindfulness, medical taping, bioresonantie, voedingssupplementen, Omega 3 en Chinese kruiden.

De combinatie van de reguliere fysiotherapie met alternatieve behandel vormen, geeft mij een breed spectrum aan behandelmogelijkheden, waarmee diverse klachten te behandelen zijn.

Merle AlbertsAlgemeen Fysiotherapeute, GLI leefstijl coach en psychosomatisch fysiotherapeute in opleiding

Na de opleiding fysiotherapie, in oktober 2019 werkzaam als fysiotherapeute bij fysiotherapiepraktijk Wierden. Mijn interesse ligt bij de onbegrepen klachten en chronische pijn, dit is dan ook de reden dat ik in september 2020 ben gestart met de masteropleiding psychosomatisch fysiotherapeute. Daarnaast ben ik gecertificeerd leefstijlcoach en begeleid patiënten voorde GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). De GLI bestaat uit zorg voor mensen met overgewicht. U kunt hierbij denken aan advies en begeleiding op het gebied van gezonde voeding, gezonde eetgewoontes en gezond bewegen.

Rita Oude NijhuisAlgemeen fysiotherapeute, GLI leefstijlcoach en acupuncturiste

Sinds het afronden van mijn studie in 1985 ben ik als algemeen fysiotherapeute werkzaam geweest in de eerste lijn gezondheidszorg. Vanaf januari 2022 werk ik voor Fysiotherapiepraktijk Wierden. Door mij aan te sluiten bij het Schoudernetwerk Twente heb ik mij gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van schouderklachten.

Ook dry needling is een methode die ik toe pas. Hierbij wordt een acupunctuurnaald in een triggerpoint van de spier geplaatst en op en neer bewogen om zo spierverhardingen snel en langdurig tot ontspanning te brengen.

Het welzijn van mijn patiënten heeft voortdurend mijn aandacht. Daarom heb ik de opleiding tot Leefstijlcoach gedaan om mensen te begeleiden in hun strijd tegen overgewicht en hen te helpen in het vinden en volgen van een gezonde leefstijl.

Alternatieve geneeswijzen hebben altijd mijn interesse gehad. Hiervoor heb ik reeds in 1993 de opleiding tot acupuncturist afgerond en later nog een 2 jarige opleiding Chinese kruidenkunde gevolgd.

Ine Pijl-MarcellisKinderfysiotherapeute en ReAttach therapeute Kind & Jeugd

Na de opleiding fysiotherapie heb ik mij gespecialiseerd als kinderfysiotherapeut. Sinds 2006 ben ik werkzaam in particuliere praktijken in deze regio en sinds januari 2021 bij fysiotherapiepraktijk Wierden.

Als kinderfysiotherapeute ben ik specialist op het gebied van schrijfproblematiek (vanaf groep 2), motorische ontwikkeling, visueel ruimtelijke problematiek, sportblessures bij kinderen (inclusief medical taping) en voorkeurshoudingen bij baby’s. Omdat in deze moderne drukke tijd kinderen veel prikkels ervaren ben ik me tevens gaan specialiseren in ontspanningsoefeningen en kindermindfulness. Een snelle manier om prikkelverwerking te optimaliseren is ReAttach. Ik heb de opleiding tot ReAttach therapeut kind & jeugd afgerond. ReAttach is een kortdurende interventie die gericht is op het opheffen van belemmeringen, het optimaliseren van ontwikkeling en het activeren van nieuwe vaardigheden.

Mathlyn LetteboerKinderfysiotherapeute en ReAttach therapeute Kind & Jeugd

Sinds 2010 werkzaam als kinderfysiotherapeute en vanaf maart 2021 werkzaam bij fysiotherapiepraktijk Wierden.

Als kinderfysiotherapeut doe ik mijn werk met veel plezier en enthousiasme waardoor ik hoop dat elk kind met plezier bij mij komt. Ik werk vanuit één benadering en dat is de verbinding met een kind. Die verbinding is de kracht van een goede samenwerking. Als kinderfysiotherapeut zie ik kinderen die moeite hebben met de motoriek. Denk hierbij aan moeite hebben met kruipen, leren lopen, leesbaar schrijven en klimmen/klauteren. Maar ook kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren en het lastig vinden om stil te zitten, zijn bij mij op hun plek. Naast de kinderfysiotherapie heb ik de Master
Pedagogiek, Sensorische Informatieverwerking en Intensieve Pedagogische Thuishulp afgerond. Een geweldig mooie aanvullingen op mijn vak.

Rianne RohofSecretarieel medewerkster

Sinds januari 2022 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Wierden als secretarieel medewerkster.

Na opleidingen gevolgd te hebben als Commercieel en Bedrijfsadministratief medewerkster, Secretaresse en Medisch Secretaresse kwam ik tot de conclusie dat deze combinatie samen voor mij de perfecte baan is.

Inkomende telefoontjes, agendabeheer, receptie werkzaamheden, declaraties, notuleren en contact met patiënten en collega’s zijn mij op het lijf geschreven. Ik sta altijd open voor een gesprekje en zie jullie snel in onze gezellige praktijk!