Medewerkers

Danielle van AstenAlgemeen fysiotherapeute en oncologisch fysiotherapeute

Sinds 2008 fysiotherapeute en vanaf januari 2021 werkzaam bij fysiotherapiepraktijk Wierden. Als therapeute met een ‘ hands-on’ mentaliteit’ voer ik graag behandelingen uit om de lichamelijke gesteldheid van de patiënt te verbeteren en zodoende de beperking in het functioneren te verminderen.

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van oncologische patiënten. Steeds meer mensen overleven de ziekte kanker en hebben na de behandeling een langere levensverwachting. Oncologische revalidatie is tijdens elk moment van de ziekte onmisbaar. Tevens kunnen wij door toepassing van speciale technieken zorgen dat littekens weer zacht, prettig en pijnloos aanvoelen.

Merle AlbertsAlgemeen Fysiotherapeute, GLI leefstijl coach en psychosomatisch fysiotherapeute in opleiding

Na de opleiding fysiotherapie, in oktober 2019 werkzaam als fysiotherapeute bij fysiotherapiepraktijk Wierden. Mijn interesse ligt bij de onbegrepen klachten en chronische pijn, dit is dan ook de reden dat ik in september 2020 ben gestart met de masteropleiding psychosomatisch fysiotherapeute. Daarnaast ben ik gecertificeerd leefstijlcoach en begeleid patiënten voorde GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). De GLI bestaat uit zorg voor mensen met overgewicht. U kunt hierbij denken aan advies en begeleiding op het gebied van gezonde voeding, gezonde eetgewoontes en gezond bewegen.

Ine PijlKinderfysiotherapeute en ReAttach therapeute Kind & Jeugd

Na de opleiding fysiotherapie heb ik mij gespecialiseerd als kinderfysiotherapeut. Sinds 2006 ben ik werkzaam in particuliere praktijken in deze regio en sinds januari 2021 bij fysiotherapiepraktijk Wierden.

Als kinderfysiotherapeute ben ik specialist op het gebied van schrijfproblematiek (vanaf groep 2), motorische ontwikkeling, visueel ruimtelijke problematiek, sportblessures bij kinderen (inclusief medical taping) en voorkeurshoudingen bij baby’s. Omdat in deze moderne drukke tijd kinderen veel prikkels ervaren ben ik me tevens gaan specialiseren in ontspanningsoefeningen en kindermindfulness. Een snelle manier om prikkelverwerking te optimaliseren is ReAttach. Ik heb de opleiding tot ReAttach therapeut kind & jeugd afgerond. ReAttach is een kortdurende interventie die gericht is op het opheffen van belemmeringen, het optimaliseren van ontwikkeling en het activeren van nieuwe vaardigheden.

Mathlyn LetteboerKinderfysiotherapeute en ReAttach therapeute Kind & Jeugd

Sinds 2010 werkzaam als kinderfysiotherapeute en vanaf maart 2021 werkzaam bij fysiotherapiepraktijk Wierden.

Als kinderfysiotherapeut doe ik mijn werk met veel plezier en enthousiasme waardoor ik hoop dat elk kind met plezier bij mij komt. Ik werk vanuit één benadering en dat is de verbinding met een kind. Die verbinding is de kracht van een goede samenwerking. Als kinderfysiotherapeut zie ik kinderen die moeite hebben met de motoriek. Denk hierbij aan moeite hebben met kruipen, leren lopen, leesbaar schrijven en klimmen/klauteren. Maar ook kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren en het lastig vinden om stil te zitten, zijn bij mij op hun plek. Naast de kinderfysiotherapie heb ik de Master
Pedagogiek, Sensorische Informatieverwerking en Intensieve Pedagogische Thuishulp afgerond. Een geweldig mooie aanvullingen op mijn vak.

Vera van SchaijkKinderfysiotherapeute

Na de opleiding fysiotherapie en enkele jaren met volwassenen gewerkt te hebben als fysiotherapeut ben ik in 2017 begonnen aan de opleiding kinderfysiotherapie. Ik vind het een uitdaging om met de therapie aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met zuigelingen met voorkeurshoudingen, kinderen met schrijfproblemen, sportblessures en houdingsproblemen. Het geeft mij enorme voldoening om kinderen en ouders weer vertrouwen te geven in het bewegen en de motorische ontwikkeling.