Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Een gezonde leefstijl is alles wat u doet en laat om gezond te blijven. In uw eentje werken aan een gezondere leefstijl kan lastig zijn. Door deel te nemen aan een gecombineerde leefstijlinterventie wordt u hierbij ondersteund.

Wat is een gecombineerde leefstijlinterventie?

Een gecombineerde leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma waarin aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slaap, in- en ontspanning en het veranderen van uw gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. Het leefstijlprogramma dat wordt aangeboden heet CooL.

Wat is CooL?

CooL is een 2 jaar durend programma dat bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 bijeenkomsten. Het programma wordt georganiseerd door fysiotherapiepraktijk Wierden en uitgevoerd door Merle Alberts, zij is leefstijlcoach en fysiotherapeute. Bij deelname stelt u samen met de leefstijlcoach persoonlijke doelen. Hier gaat u, in uw eigen tempo en op uw eigen manier, aan werken gedurende de looptijd van het programma. U heeft zelf de regie en werkt stapt voor stap aan een gezondere leefstijl die bij u past. Merle motiveert en ondersteunt u hierbij.

Wanneer komt u in aanmerking om mee te doen aan het programma?

Als u 18 jaar of ouder bent en overgewicht hebt (BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten of als u ernstig overgewicht hebt (BMI van meer dan 30)

Vergoeding?

CooL wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het basisverzekering. Het gaat niet ten koste van uw eigen risico. Wel wordt er geadviseerd om eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om goed na te vragen of het programma wordt vergoed.

Meer informatie of aanmelden?

Denkt u dat u in aanmerking komt voor deelname? Neem dan contact op met uw huisarts of praktijkondersteuner. Hij/zij kan u aanmelden. Merle zal dan contact met u opnemen. Wilt u meer informatie ontvangen over het programma, neem gerust contact met ons op.