GLI leefstijl/COOL

GLI betekent gecombineerde leefstijlinterventie.

Een gezonde leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. In je eentje werken aan een gezondere leefstijl kan lastig zijn. Door deel te nemen aan een gecombineerde leefstijlinterventie wordt je hierbij ondersteund. In dit leefstijlprogramma wordt er aandacht besteed aan voeding, beweging, slaap, in- en ontspanning en het veranderen van uw gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. Het leefstijlprogramma dat wordt aangeboden heet COOL.

COOL is een 2 jaar durend programma dat bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 bijeenkomsten. Het programma wordt georganiseerd door Fysiotherapiepraktijk Wierden en uitgevoerd door Merle Alberts of Rita Oude Nijhuis, zij zijn leefstijlcoach en fysiotherapeute. Bij deelname stel je samen met een van de leefstijlcoaches persoonlijke doelen. Hier ga je, in je eigen tempo en op je eigen manier, aan werken gedurende de looptijd van het programma. Je hebt zelf de regie en werkt stap voor stap aan een gezondere leefstijl die bij je past. Merle of Rita motiveren en ondersteunen je hierbij.

Als je 18 jaar of ouder bent, overgewicht hebt (BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten of als je ernstig overgewicht hebt (BMI van meer dan 30) kan je deelnemen. COOL wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat niet ten koste van uw eigen risico. Wel adviseren wij je om eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om na te vragen of het programma door hen wordt vergoed.

Om in aanmerking te komen voor deelname, neem je contact op met je huisarts of praktijkondersteuner. Hij/zij kan je aanmelden. Fysiotherapiepraktijk Wierden zal dan contact met je opnemen.

Wil je meer informatie ontvangen over het programma, neem gerust contact met ons op.