GLI leefstijl/COOL

GLI betekent gecombineerde leefstijlinterventie.

Een gezonde leefstijl is alles wat u doet en laat om gezond te blijven. In uw eentje werken aan een gezondere leefstijl kan lastig zijn. Door deel te nemen aan een gecombineerde leefstijlinterventie wordt u hierbij ondersteund. In dit leefstijlprogramma wordt er aandacht besteed aan voeding, beweging, slaap, in- en ontspanning en het veranderen van uw gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. Het leefstijlprogramma dat wordt aangeboden heet COOL.

COOL is een 2 jaar durend programma dat bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 bijeenkomsten. Het programma wordt georganiseerd door fysiotherapiepraktijk Wierden en uitgevoerd door Merle Alberts, zij is leefstijlcoach en fysiotherapeute. Bij deelname stelt u samen met de leefstijlcoach persoonlijke doelen. Hier gaat u, in uw eigen tempo en op uw eigen manier, aan werken gedurende de looptijd van het programma. U heeft zelf de regie en werkt stapt voor stap aan een gezondere leefstijl die bij u past. Merle motiveert en ondersteunt u hierbij.

Als u 18 jaar of ouder bent, overgewicht hebt (BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten of als u ernstig overgewicht hebt (BMI van meer dan 30) kan u deelnemen. COOL wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het basisverzekering. Het gaat niet ten koste van uw eigen risico. Wel adviseren wij u om eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om na te vragen of het programma door hen wordt vergoed.

Om in aanmerking te komen voor deelname, neemt u contact op met uw huisarts of praktijkondersteuner. Hij/zij kan u aanmelden. Merle zal dan contact met u opnemen. Wilt u meer informatie ontvangen over het programma, neem gerust contact met ons op.